• Masam Manis "Life"

    KLCITY GRAND PRIX

    9 OGOS 2015 1100AM Hari ini ada jamuan makan sempena sambutan hari raya office suami di MCC, KDNKA. Jadi lepas hantar suami ke tempat kerja , kami pergi KLGRAND PRIX 2015 di KLCC. Kami park kat parking KLCC, dan jalan keluar melalui pintu kedai COACH. Mula-mula, kami cari lokasi nak tengok perlumbaan. Dapat berdiri kat menara untuk petugas sequrity ambik video. Dan kebetulan kat situ , tempat permulaan. Selesa bagi kami stay situ, sebab tak perlu nak dukung angah dan along. Jam1155 mula 1st game. kereta nissan dll.  Lepas tu ummi dah letih dalam 1250tgh ummi ajak anak-anak balik. Kami keluar melalui jalan lebuhraya bertingkat.  Inilah namanya rezeki. Main redah…

  • Masam Manis "Life"

    ANAK 2 TAHUN MENULIS

    Your browser doesn’t support the video tag Your browser doesn’t support the video tag Your browser doesn’t support the video tag 2 years old and 6 months child .Malam ni fokus belajar pegang pensil dan buat garisan. Ini sebahagian daripada teknik awal nak menulis. Angah still learning.Kalau lagu “abu ada ayam” dah pandai,now kena belajar menulis.Target awal tahun depan dah boleh masuk class membaca #bacalahanakku Ramai yang tanya,bagaimana nak ajar anak dan didik anak boleh duduk belajar? Simple: kita jadi contoh,jadi teman,duduk sama-sama dan buat latihan bersama. Angah dan along ummi memang bagi #juzq30 supaya otak lebih pick up. @maaniterapispa Ada lagi tips nanti ummi share . #tadika#homeschooling