• Masam Manis "Life"

    FOKUS /TUMPUAN

    Tenaga & tumpuan yang kita berikan kepada sesuatu akan mewujudkan tenaga & tumpuan yang berganda. Tak faham? Contoh: Jika kita berikan fokus dan tenaga kepada satu perkara yang positif, kita akan nampak dan bertambah nampak perkara tersebut di sekeliling kita. Contoh jika kita fokus untuk mahu membeli kereta Mercedes, kita fokuskan tumpuan kita dan tenaga minda kita kepada ingin memiliki Mercedes, semakin kitafokus, semakin kita “Nampak” Mercedes di sekililing kita dan di mana-mana. Jika kita fokus perkara yang negatif, tumpuan kita semakin berganda kepada perkara negatif tersebut. ‪#‎DAO‬

  • Masam Manis "Life"

    [ AYAT-AYAT ORANG KAYA ]

    Anis Choc Moist Cake -Syarat mencipta ayat affirmation dan matlamat – Assalamualaikum dan selamat pagi jutawan yang dermawan semua….😊 Okay hari ni nak sambung sikit je lagi pasal ‘affirmation’ yang kita dah tanam dalam otak kita setiap hari tu… Untuk nak jadikan sebagai satu habit, saya syorkan you jangan skip selama 21 hari berturut-turut membaca kata-kata affirmation ni k. Sebab dari segi sains, sel kita sentiasa diperbaharui dalam masa 21 hari. Dan bila 21 hari berturut-turut kita dah biasa buat affirmation ni, ia akan menjadi darah daging kita. Kalau miss sehari, you kena start kira semula kay… Sepanjang hari, you buat je affirmation ni berkali-kali…sampai kata-kata tu semua dah melekat…