• Masam Manis "Life"

    siap sedia

    EVerything dah dlm beg.. Now 37weeks. Hopefully semuanya selamat.insyaallah. Prepare barang awal utk letak dlm kereta..supaya apa2 emergency kes..ready!!!  *just need mental preparation. Everything doesnt goes well. ;( ACA BALIK ENTRY INI , TERTANYA NI ANAK KE BERAPA? owh ummi…

  • Masam Manis "Life"

    PERSEDIAAN AWAL

    Memandangkan usia kehamilan dah masuk 9 bulan lebih, saya dah pek siap-siap semua barang-barang yang perlu dibawa ke hospital. Beg tu saya letak dalam kereta. Mana tau tetiba je baby bagi signal, mudah skit kerja saya. Perrgh…sungguh bersungguh-sungguh saya ni…

  • Masam Manis "Life"

    List Barang Baby

    Memandangkan kehamilan dah mencapai usia 29 minggu, saya rasa aku perlu buat list barang-barang baby. Nak pastikan tiada barang yang tertinggal. Beli semua siap-siap. Dah bersalin nanti susah pulak kalau barang tak lengkap, nak pergi beli jadi satu masalah pulak.…