• Masam Manis "Life"

    Silaturrahim

    Entry ke…xtau berapa dah..heheh malam ni 6hb feb 2012, bersama dengan suami/teman setia hehee dan makcik mita pergi jumpa kawan lama nama Kak Jah..dulu masa kerja di JKR Pulau Pinang. Ramai lagi kawan masa di JKR 2007, tapi tak sempat nak jumpa semua orang. Kebetulan duk di USM dekat dengan rumah Kak Jah ni, sempat la nak menjenguk. Keperibadian Kak Jah ini membuatkan saya rasa sangat bahagia/seronok. Sebabnya; Kak Jah ni lemah lembut orangnya. Sangat seronok bila lama xjumpa dan berbual dengan orang lama ni. Alhamdulillah. Sentiasa berdoa, agar ukhwah ini sentiasa terjalin dan persuadaraan ini kekal selagi hayat ada.  Insyaallah.  Amin

  • Masam Manis "Life"

    Exam ~ Koleksi Exam PJJ Usm.

    Entry kali ini story pasal exam di USM Pjj 2012..kami menduduki exam sejak 28 Jan sampai la 11 Feb 2012. So, masa ini la nak pulun study habis-habisan. Heheeh inilah lumrah sebagai pelajar jarak jauh ini. Tapi alhamdulillah, kami semua kat bawah ini dapat tempuhi dengan baik sehingga tahun 2 ini. Ni suamiku…experience jawab exam..pen habis dakwat..agaknya banyak sangat tulis tu. Idea mencurah-curah..Alhamdulillah.. Nilah dua orang dibelakang saya yang sentiasa bagi sokongan dan kerjasama sepanjang kami belajar PJJ ni. Alhamdulillah kami sekepala.So, kerja susah jadi senang. Harap impian kami nak grad sama-sama akan tercapai. Inilah saya..heheeh masa ni jawab exam Debat Persekitaran. Alhamdulillah semuanya jadi senang. Ni lagi dua orang…

  • Masam Manis "Life"

    Our Journey part 2~Feringgi Night Market

    Entry ke-2; Malam ni 5/2/2012 ahad malam kami sempat lagi pergi jalan. Niat awal nak keluar makan je, tapi     dah masuk jalan salah sampai ke Masjid Negeri Penang, kami lajak terus pergi Batu Feringgi. Dalam perjalanan sempat singgah makan Mee Udang dan minum-minum. Lepas tu solat magrib dan terus pergi jalan kat night market. Jom layan gambar-gambar yang ada.. Ni gambar burung hantu..sebenarnya ni rantai. Ni suami-azam, belakang tu The Ship..ada steak..hehehe  Nak juga ambik gambar. Replica beca yang comel..tapi tak beli pun Comelkan, makan big apple dunkin Donut. Sebenarnya ini adalah pelekat peti ais. Tak beli juga..kecik sangat..tapi comel. Sedapnya..kek tiruan Pandainya uncle ni lukis..kalau la saya…