SSPNi-PLUS

Mitos Di Sebalik Kerja Part-Time

Setiap hari kos perbelanjaan meningkat. Saban tahun yuran sekolah anak meningkat. Lebih dirasai apabila yuran tadika anak mencecah ribuan ringgit berbanding beberapa tahun kebelakangan hanya puluhan ringgit sahaja bagi tempoh sebulan. Malah, lebih menyedihkan yuran tadika lagi mahal daripada yuran persekolahan biasa. Oleh  sebab itu, bagi menampung kos yang tinggi, ramai ibu ayah yang menjalankan kerja part-time dirumah mahupun kerja part time waktu malam. Kerja part-time tidak lah seburuk yang di war-warkan sehingga ramai yang tidak sanggup melakukannya.

Mitos Kerja Part-Time

Kerja part-time adalah “sumpahan” untuk mereka yang malas.

Segelintir masyarakat memandang rendah kepada mereka yang bekerja secara part-time. Ada yang menganggap bahawa kerja part time adalah sumpahan kepada golongan yang berpendapatan rendah akibat daripada malas belajar. Owh sungguh tak sepatutnya begitu!

Saya tiada masa.

Sehari ada 24jam. Pengurusan masa sebenarnya yang memainkan peranan utama mengikut cara dan aktiviti masing-masing. Jika ada orang memilih untuk memancing, maka itu pilihannya. Tapi jika seseorang memilih untuk menjalankan kerja part-time secara online mahupun kerja malam, itu adalah mendatangkan faedah kepadanya. Hakikatnya, jika kita bijak menguruskan masa, kita juga yang dapat untung.

Saya Mahu Tapi Malu

Ini antara ayat biasa yang ramai orang nak buat tapi malu. Malu jika kena pada tempat bagus. Tapi jika malu tidak kena pada masanya, maka ianya merugikan. Perkara yang perlu diselesaikan sebelum membuat sebarang kerja adalah menghancurkan dinding penghalang dalam minda. Mulai sekarang katakan:

[otw_shortcode_info_box border_type=”bordered” border_color_class=”otw-orange-border” border_style=”bordered” shadow=”shadow-down-right” rounded_corners=”rounded-5″ background_color_class=”otw-orange”]” Ya, kerja part-time terbaik untukku mendapatkan habuan demi untuk menyimpan!” [/otw_shortcode_info_box]

Kerja Part Time Jana Pendapatan Aktif

tudung sekolah awning lembut istimewa - 1

Antara kerja part-time yang mendatangkan pendapatan secara aktif adalah dengan  :

Menjadi Fasilitator di kem-kem motivasi atau di seminar yang dianjurkan oleh tokoh-tokorh hebat adalah peluang untuk mencipta pendapatan. Selain itu, dapat belajar dan mengajar serta menambah kenalan dari pelbagai bidang.

Menulis di website, blog dan juga menulis buku. – Terima kasih baca blog umminani.com

Ramai orang tidak tahu bahawa blog juga mampu untuk menjana pendapatan secara part-time dengan menyertai affiliate dan juga mempromosi satu-satu produk dengan sedikit bayaran dikenakan.

Menjadi Jurujual dan Peniaga Online

kerja part time
Ini adalah antara kerja Part-time yang dilakukan ketika hujung minggu.

Zaman sekarang ramai orang menggunakan online untuk berurusan jual beli. Jadi , bagi bermula sebagai part-time, kita boleh melakukan tugas berniaga online sebagai stokis, agent mahupun dropship tanpa modal.

728x90

Jadi, jom kita buat kerja part-time untuk simpanan masa depan. Nak join dropship Tyzara shampoo wassap Ummi 0124430338.

Artikel Menarik :

Rahsia Anak Cerdik Dan Pandai

Kopi Pegaga Warisan Baik Untuk Kesihatan

Banyak Hutang Mengusutkan Fikiran

Zaman kian berubah. Akibat daripada perkembangan teknologi , ramai orang kita berkejar-kejar untuk mendapatkan sesuatu dengan cara berhutang. Namun adakah hutang itu berjaya menjadikan kita gembira dan bahagia dengan apa yang kita perolehi? Hutang , satu ungkapan yang ramai orang segan nak berbicara tapi tak malu membuat hutang.

3 Kelebihan daripada perspektif duniawi, hidup tanpa hutang:

1 :Hidup tanpa hutang membrikan kelapangan jiwa dan bakal memberikan kita satu nikmat kesenangan mental dan fizikal. Apabila tiada lagi hutang piutang besar yang harus di selesaikan  dan dibayar, jiwa tenang hati senang.

2: Ramai yang tidak sedar, menyelesaikan hutang adalah keputusan bijak dalam hidup. Apabila selesai hutang, ianya menjadi salah satu sumber pelaburan terbaru dan hasrat ramai orang untuk mencapai kebebasn kewangan tercapai.

3: Selesainya satu-satu hutang, maka kita dapat menambah tabung untuk persaraan di kemudian hari. Bukan hidup sekarang sahaja selesa, tapi masa depan senang dan tidak meminta-minta .

3 Kelebihan daripada persepektif akhirat , hidup tanpa hutang :

Seseorang Muslim, tidak akan masuk syurga sehingga hutang piutang di dunia tidak dilangsaikan.

Hadis yang syorkan kita membayar hutang :

Bagi mereka yang mampu menjelaskan hutang, tetapi melambatkan penyelesaian, sabda Rasulullah s.a.w :

مطل الغني ظلم و اذا أتبع أحد كم على مليء فليتبع

Ertinya : “Penanguhan hutang oleh orang yang berkuasa membayarnya adalah satu kezaliman”.  (Riwayat Al-Bukhari)

Langkah Mengurangkan Pinjaman Pendidikan

Salah satu medium untuk kurangkan pinjaman pendidikan adalah dengan menyimpan dalam  Skim Simpanan Pendidikan Nasional. SSPN-i Plus  menawarkan skim simpanan bermula dengan RM30.00 sahaja. Sebagai ibu ayah, pasti kita sama-sama ingin melihgat anak melanjutkan pelajaran dengan sebaiknya. Namun, adakah akan tercapai impian itu, jika mereka tiada pembiayaan? Mula menabung hari ini , penyelamat masa depan mereka melangkah ke Universiti.

 

728x90

Cara Memohon SSPN i Plus

Kesimpulannya  :
[otw_shortcode_info_box border_type=”bordered” border_color_class=”otw-orange-border” border_style=”bordered”]Kaya Hutang, Beban. Miskin Hutang, Hidup Pun Tenang.[/otw_shortcode_info_box]

Sekarang, terpulanglah kepada anda semua untuk memilih samada untuk berhutang dengan banyak , atau hidup tenang tanpa hutang. Pikul Anak , Bahagia, Pikul Hutang, Beban Sampai Ke Tua .  Selamat memilih antara baik dan sebaliknya. Jangan Lupa, Simpanan Untuk Anak-anak Hari Ini , Bakal Selamatkan Masa Depan Pendidikan Mereka Pada Masa Akan Datang .

LINK BERKAITAN :

Cabutan Wow! SSPN-i Plus

http://umminani.com/2016/04/ptptn-bukan-pemberi-dan-pemungut-hutang-semata-mata-ptptn-juga-mengajar-kita-erti-simpanan-untuk-masa-depan-dengan-sspn-iplus/

Cabutan Wow! SSPN-i Plus

Cabutan Wow! SSPN-i Plus

Jumaat lepas kami ahli kelab blogger Ben Ashaari di jemput menghadiri majlis Cabutan Wow! SSPN-i Plus di Menara PTPTN. Teruja sangat sebab hadiah memang super duper lumayan. Menyesal lagiiii, sebab tak tahu dari awal tentang SSPN-i Plus ini.

Hadiah yang ditawarkan adalah seperti berikut :

   1. Hadiah bernilai RM3,000,000 juta untuk dimenangi dalam Cabutan Tahunan dan Cabutan Suku Tahun
SSPN-i Plus!

   2. Dengan simpanan serendah RM50, anda berpeluang menangi hadiah lumayan!

   3. Tempoh promosi Cabutan Tahunan SSPN-i Plus bermula 8 Jun 2015 – 31 Mei 2016

   4. Cabutan Tahunan SSPN-i Plus:

Pemenang Hadiah
Hadiah Pertama x 1 Apartmen bernilai RM500,000
Hadiah Kedua x 5 Honda HR-V 1.8L V
Hadiah Ketiga x 10 Motorsikal Kawasaki ER-6f
Saguhati X 250 Baucer Tunai bernilai RM2,000

   5. Cabutan Suku Tahun SSPN-i Plus: :

Siri Cabutan Tempoh Promosi Hadiah
Pertama 8 Jun 2015 – 31 Ogos 2015 BMW 320i
Kedua 1 September 2015– 30 November 2015 BMW 320i
Ketiga 1 Disember  2015 – 29 Februari 2016 BMW  320i
Keempat 1 Mac 2016 – 31 Mei 2016 BMW 320i

   6. Syarat-syarat penyertaan:

        i) Terbuka kepada semua pendeposit SSPN-i Plus yang membuka akaun dan mengekalkan akaun dalam
tempoh promosi.

        ii) Setiap RM50 layak mendapat satu  cabutan tanpa mengira pakej.

        iii) Kakitangan HLM Takaful dan PTPTN (termasuk pasangan dan anak-anak) tidak layak menyertai cabutan.

   7.  PTPTN berhak menukar hadiah dengan nilai yang setara tanpa makluman kepada pelanggan.

Lumayan kan, ini lah mananya rezeki dan tuah manusia tak nampak. Siapa yang istiqamah akan berjaya . Sebab tu la apa juga yang kita lakukan mestilah istiqamah dan juga buat sampai habis..eh!!! motivasi lak!

Tengok muka Abang Ben Ashaari tu, tunjuk kecewa tak dapat hadiah ka?? Haaahahahaa lawak jer. Kusyuk update live la tu. Nama pun media influencer kan. Tahniah Abang Ben Ashaari berjaya bawa Kelab Blogger Ben Ashaari ke tahap ini sekarang.

Perasmian Cabutan Wow! SSPN-i Plus

Majlis ini sepatutnya di rasmikan oleh YB Dato’ Seri Idris, namun digantikan dengan Timb. Menteri sahaja. But it’s okay, majlis tetap berjalan lancar kan. Tengok lah, ramai sangat yang hadir pada hari tersebut, dari P.Pinang, Melaka dan Terengganu pun ada. Teruja untuk melihat sendiri hadiah-hadiah yang disediakan. Bukan apa , bila kita lihat kan kita dapat visualize untuk kita pula kan. 🙂

Rezeki, akak kita ini. Baru jer masuk bulan 12 tahun 2015 dan hanya depositkan RM100.00 sahaja ke akaun SSPN-i Plus kini berjaya bawa pulang BMW! huiiiii, memang rezeki. Kan… rezeki manusia tak nampak kan. Siapa tahu nak dapat hadiah selumayan ini. Masa berbual dengan akak ini pun dia terkejut tak habis lagi. Mana tidaknya, PTPTN bagi hadiah super duper lumayan kott!

Eh!!! Ni Pemenang Cabutan ke ??? Ha, kena tengok selalu ini sebagai bahan visualize. Insyaallah ada rezeki Allah swt akan permudahkan. Amin.

Okay bab  cabutan dah selesai, kini siapa rasa nak menang, masih layak okay. Hanya perlukan internet sahaja dan log ini di  SSPN-i Plus(Klik sini)

Apa yang istimewa nya jika mendaftar sebelum 31 Mei dan buat pemotongan gaji? Anda layak diberikan 1 bulan deposit percuma!! PERCUMA okay! ha! Apa tunggu lagi , Ummi dah buat, siapa yang belum buat lekaih, mana ta Rezeki berpihak kepada anda.

Lain -lain benefit dan cara boleh rujuk pos Ummi sebelum ini :

Klik link di bawah :

http://umminani.com/2016/04/kelebihan-dan-cara-memohon-sspn-i-plus/

PTPTN tawar SSPN i Plus untuk didik ibu bapa menyimpan demi anak

SIMPANAN SSPN i PLUS DAN CARA MEMOHON

SIMPANAN SSPN i PLUS DAN CARA MEMOHON

Simpanan SSPN i Plus amatlah menguntungkan, kerana disebalik simpanan kita, ada juga penyelamat iaitu takaful. Selain itu banyak manfaat lain. Kali ini Ummi berikan cara memohon secara online dengan lebih mudah dan menjimatkan masa serta tenaga. Ikutan daripada posting Ummi sebelum ini : Manfaat SSPN i Plus

Ini adalah manfaat-manfaat lain :

  1. Murah giler – RM1 ja sehari untuk bermula menabung. Sebulan cukup RM30 terus bank in masuk dalam akaun SSPN-i Plus.
  2. Halal –SSPN-iPLUS adalah patut syariah dan pastinya halal kan. Tanpa kita perlu risau lagi , Insyaallah dengan Izin-nya SSPN-iPlus menjamin masa depan anak-anak kita.
  3. Disertakan dengan Takaful – Sambil kita menyimpan kita juga akan di cover insurans, yang mana ianya adalah berkuat kuasa serta merta. SSPN-i Plus tak perlu medical check up untuk melayakkan mendapat perlindungan insurans sehingga RM1 juta.
  4. Proses mudah – Senang ja nak buka akaun SSPN-i Plus melalui online sahaja. Tidak perlu ke kaunter, bayar tol, minyak dan paling menyedihkan jika di KL parking pun kena bayarkan 🙂
  5. Pengecualian Cukai – Cukai pun dapat pelepasan sebanyak RM12,000 daripada hasil pendapatan. Untung kan?
  6. Mudah dapat pinjaman – Siapa yang daftar SSPN-i Plus, serta merta layak untuk memohon pinjaman PTPTN.
  7. Dividen – Dividen sehingga 4.6% setahun. Masyaallah tinggi jika dibandingkan dengan bank comercial lain.
  8. Dan ianya juga terdapat perlindungan  Khairat Kematian. Alhamdullillah.

Disini ada maklumat untuk yang berminat : KLIK GAMBAR

Untungnya sebab SSPN-i Plus ini memberikan perlindungan serta merta. Jadi mana nak dapat kan jika kita bandingkan dengan lain-lain tempat untuk depositkan RM kita. SSPN-i Plus memberikan sangat banyak manfaat.

MasyaAllah , memang beruntung. DENGAN ADA AKAUN SSPN i Plus boleh memohon untuk PTPTN .

Atas kesedaran dan manfaat yang di berikan makanya ramai yang menyambil peluang untuk menabung dengan SSPN-i PLUS. Tak percaya? Jom tengok gambar-gambar di bawah :

SSPN I PLUS
Ramai yang mendaftar bagi mendapatkan kelepasan cukai RM12,000.00

Simpanan SSPN I PlusJpeg

So, apa yang dilihat tu pasti rasa nak tahu dan tak sabar nak mendaftar kan? Ummi sediakan cara mendaftar. Mudah jer, klik jer  sendiri dan buat secara online.

PERSEDIAAN SEBELUM MENDAFTAR ONLINE  SIMPANAN SSPN i PLUS :

Kad pengenalan pendeposit dan anak-anak:

Disini kad pengenalan ibu dan ayah perlu untuk rekod. Dan kad pengenalan anak-anak adalah penerima manfaat daripada SSPN-i PLUS ini. Mudah sangat bila ada kad pengenalan , boleh semak dan rujuk dengan betul semasa proses nak isi.

MAYBANK2u :

Lebih mudah jika ada Maybank2u. Bank lain adalah Hong Leong Bank..opss sorry Ummi tak famili guna Hong Leong Bank. Maybank2u untuk kita terus buat bayaran selepas pengisian maklumat pada step 1 dan 2. Disini untuk mendaftar : SSPN-i Plus 

LINE TELEFON  :

Line telefon bukan nak guna untuk telefon sesiapa, tapi penting untuk dapatkan TAG NUMBER semasa tansaksi MAYBANK2u

EMAIL :

Email sangat penting untuk pihak SSPN-iPLUS send details pembayaran setelah bayaran berjaya di lakukan. So bagilah alamat email yang betul semasa proses pengisian maklumat.

Mudah kan..bila semua 3 perkara diatas ada dan mudah lah untuk pendaftaran dilakukan di mana-mana sahaja dengan agen SSPN-iPlus. Bila perkara mudah sebegini masih dianggap remeh, isunya bulan anak-anak tetapi pilihan samada nak atau tak nak sahaja.

Okay..nanti entry lain Ummi cerita bagaimana nak cipta duit dengan SSPN- i Plus.


LINK BERKAITAN :

Cabutan Wow! SSPN-i Plus

http://umminani.com/2016/04/ptptn-bukan-pemberi-dan-pemungut-hutang-semata-mata-ptptn-juga-mengajar-kita-erti-simpanan-untuk-masa-depan-dengan-sspn-iplus/

http://umminani.com/2016/04/sspn-i-plus-kelebihan-dan-cara-memohon/

PTPTN tawar SSPN i Plus untuk didik ibu bapa menyimpan demi anak

Ahad lepas dapat jemputan untuk Hi-Tea dengan PTPTN. Dulu punya la takut PTPTN ni, sebab apa hehehe masih ada hutang. Bayar okay, Cuma masih berbaki. Bila PTPTN dan jemput tu pergi lah juga mesti ada hikmahnya. Bila sampai sahaja di Pullman Bangsar, kami dibawa ke tingkat 3 Studio 5. Wah selesa sangat dan best rupanya Pullman Hotel ni. Sangat sesuai untuk diadakan sebarang majlis. Nanti next entry kita cerita tentang  Pullman Hotel – Hitea Pakej Okay.

WARGA PTPTN

Kembali kepada SSPN-iPlus, banyak sangat faedah nya. Setelah mendengar satu-persatu taklimat yang diberikan, rasa ruginya tak tahu daripada awal. Dulu ada SSPN-i, tapi SSPN-iPlus ini lagi banyak faedah.  Dan simpanan bulanan boleh bermula dengan RM30.00 sahaja. Huuuh, rasa ruginya kalua tak ambik, sedangkan makan fast food setiap bulan lepas jerk an. Eh, sehari RM1.00 jerrrr, rugi-rugi kalua melepas untuk sertai SSPN-iPlus ini. Lepas dengar jer taklimat, (dah wassap suami dah kelebihan-kelebihan SSPN-iPlus ini sambil dengar taklimat sebenarnya), terus mendaftar untuk Mustaqim, Muhaimin, Maisarah dan Mudzakkir. RM50.00 sebulan amat jimat.

Okay kenapa SSPN-iPlus ini hebat sangat. Dari tadi duk cerita kan. Eh japp ,mesti ada suara-suara “Eleh..Ummi tu nak promote jer tuu!!”, “Hello, kalau tak bagus kita pun tak share tau, kita bagitahu yang mana baik okay!” saja jer kut dah penat nak baca, buat lawak sikit. (Cer Senyum 🙂 )

Ini kelebihan SSPN-iPLUS :

Slide1

Slide2

Dapat pelepasan cukai itu yang menarik minat sebenarnya, berbanding dengan Akaun Simpanan biasa , Akaun Pelaburan, Unit Amanah, dan Takaful Keluarga TIDAK  memberikan pelepasan cukai. Jadi nampakkan SSPN-iPlus ini bagus.

Slide3

Slide5

Jadi kita dalam golongan ibu bapa Warganegara yang layak untuk buka akaun SSPN-iPLUS kan? Jangan lepaskan peluang sebab sebelum 31Mei 2016, ada tawaran menarik iaitu dengan simpanan serendah RM50, kita semua layak menangi hadiah untuk cabutan keempat nanti. Bagi yang buka akaun sebelum 31 Mei akan dapat PERCUMA 1 bulan potongan.

Slide6

7

Tiada had masa atau tempoh matang. Untuk kematian akibat kemalangan , PERLINDUNGAN SERTA MERTA. Untungkan? Katakan “YA!”  🙂 . Buatlah pilihan terbaik, Ummi dengan suami dah buatkan untuk 3 putera dan 1 puteri kami.

Alhamdulillah selama ini mencari , kini berjumpa sudah. “Apa juga niat kita kearah kebaikkan , pasti Allah swt lorongkan. Dan sentiasa bersangka baik dengan Allah swt, kerana setiap idea dan datangkan sesuatu adalah dengan Izin-Nya, bukan sia-sia dan tiba-tiba.”

Disini ada maklumat untuk yang berminat :

Website : PTPTN – SSPN-iPLUS

728x90