Month: April 2016

BUFFET RAMADHAN 2016

BUFFET RAMADHAN 2016 di PICC MEMBERIKAN KELAINAN RASA YANG AMAT MENYERONOKKAN.

Hari Rabu lepas kami dari kelab blogger Ben Ashaari  (KBBA9) telah dijemput bersama-sama media lain untuk merasai menu dan menikmati suasana BUFFET RAMADHAN 2016 bagi meraikan Ramadhan yang bakal tiba(ehh..awalnya sambut ramadhan). Bagi tahun 2016 lebih dari 300 menu disediakan. Banyak tu 300 menu, tak sempat nak rasa semua. Namun begitu teruja  sangat dengan Buffet Ramdhan PICC ini adalah sebab menunya sedap dan bertemakan ” Hidangan Tradisi Warisan Budaya“.  Kena sangat dengan selera Ummi.

LAIN-LAIN PILIHAN BUFFET RAMADHAN


Buffet Ramadhan 2016 , PICC ini berharga RM98.00 nett bagi dewasa dan RM49.00nett bagi kanak-kanak. Eh..suka-suka bawah 5 tahun PERCUMA.  Berbaloi sangat dengan kualiti makanan yang disediakan. Selain daripada berbuka, pakej buffet kat sini menyediakan juga menu untuk jiwa. Apa itu ?  Bufet Ramadan #piccmalaysia juga turut menjemput Pencetus Ummah (PU) pilihan untuk memberikan tazkirah sebelum berbuka puasa. Buffet Ramadhan PICC ini bermula pada 8hb Jun sehingga 3hb Julai 2016. (ISTIMEWA : Bazaar @picc bermula pada 25 Mei – 3 July 2016. Pre-Ramadhan dan Ramadhan “Beli Awal, Siap Awal, Lebaran Sempurna”).

ISTIMEWA BUFFET RAMADHAN 2016, PICC:

Majlis Iftar Amal Wakaf Bersama Ustaz Don ( 18hb Jun 2016)

Majlis Iftar Akustika Bersama Zamani  dan Mawi ( 22 Jun 2016 )

Majlis Iftar Amal Bersama Anak Anak Yatim Persembahan Qasidah dari Afad , Rabbani dan Pawana ( sepanjang Ramadan )

Best ke best? Selama ini duk tengok dari jauh jer penyanyi nasyid kesukaan kita. Sekarang berpeluang berbuka puasa bersama dan bersolat bersama. SURAU yang disediakan amat selesa. Okay Ummi bagi 5* untuk SURAU . Bawa anak kecil bukan satu isu ke PICC!

Okay ..jom jalan-jalan tengok menu! Cuci mata jer la,  rasa best terus buat reservation okay. Kerabu sahaja lebih daripada 5 jenis. Ada kerabu udang, kerabu kaki ayam, kerab ikan kembung dan macam  lagi . Ummi paling suka kerabu ikan kembung dan kerabu udang. Memang sedap. Kerabu sini jenis yang tak pakai kerisik, lain dari lain.

Makanan yang disediakan cukup menyelerakan . Ini pula kambing golek. Selain kambing golek, ada kambing masak hitam, beriani kambing dan banyak lagi. Ikan bakar, masak hitam semua ada. Nak makan bubur, pelbagai jenis bubur disediakan.

Burung Puyuh ini memang sedap. Biasa susah nak dapatkan , pergi jer PICC comfirm dapat makan. Eh..ada yang ngidam ke? 😉

Paling suka Kebab. Ini yang dicuba dulu, sebab nak raa isinya kat dalam best ke best? Dah sekali masuk mulut, fuh!!!! memang marvellous nak habaq. (dah keluar utara dah!)

Buffet Ramadhan Hotel Shangri-LaPutrajaya


Persembahan dari kumpulan Damai & Friends

Majlis Iftar Amal Bersama Anak Anak Yatim Persembahan Qasidah dari Afad , Rabbani dan Pawana ( sepanjang Ramadan ) – Ada persembahan daripada Zamani . Memang best , bertemakan Iftar Akustika hanya pada SELASA 22 jun 2016. Booking cepat-cepat tarikh ini. Sound system yang disediakan cukup mmbuatkan perasaan kita TERUJA atau bahasa lain “excited terlebih”. 🙂

Orang ramai juga berpeluang untuk memenangi hadiah wang tunai melalui cabutan bertuah dengan mengisi borang dan bukti pembelian bufet.

13124470_1072218166159554_7957195335744865274_n

Private Iftar Pakage:

Selain untuk buffet Ramadhan, pihak PICC Malaysia juga menawarkan”Private Iftar Pakage” yang mana lebih exclusive. Minimun adalah seramai 100pax. (Hall 1-10). juga disediakan kepelbagaian menu masakan.

PERCUMA minuman cordial.

BONUS : Disediakan microphone, screen, dan projector.

PERCUMA wireless internet access . Bilik Solat juga disediakan. Best ?

Info lain yang Ummi boleh bagi tau untuk memudahkan buat tempahan seperti berikut :

Web : www.picc.com.my

Email :  enquiry@picc.com.my

Tel: – +603-8887 6000

Facebook : www.facebook.com/piccmalaysia

Hi-Tea Di Vivatel, Cheras Kuala Lumpur

Hi-Tea Di VIVATEL CHERAS Sangat Best

Hujung minggu kadang blurr dah tak tahu nak cari tempat sembang-sembang dengan kekasih halal. Fast food semua dah pergi kot, dari satu mall ke satu mall. Setuju? Dan lagi kalau bulan tersebut ada birthday salah seorang family member, nak masak boleh tapi masakan itu tak variety dengan bajet yang ada , tambahan lagi  nak masak, kena cari barang, potong, dapur bersepah  dan lain-lain lah . Ini satu cara yang JIMAT, SELESA DAN  TERBAIK.  Hi-Tea di VIVATEL. Vivatel ini tepi jalan sahaja jika dari KL menuju ke Cheras. Jauh dari kesesakan bandar besar dan suasana yang tenang dan aman.

Lokasi yang strategik dan suasana yang romantik serta tenang. Itu sebab Vivatel jadi pilihan 🙂  Harga weekend Hi-Tea bermula RM48.00 nett bagi dewasa dan RM38.00 nett bagi kanak-kanak. Berbaloi kan? Sekarang ada promotion lagi, beli untuk 5 orang free 1. Untung ooooo. Ehhh..mesti ada yang nak tahu kan, untuk anak-anak macam Ummi yang anak ramai ini, 6 tahun kebawah sahaja  free okay. Jadi , bisik dah kat suami ni, boleh pergi lagi ke Vivatel untuk Hi-Tea, angkut anak-anak sekali. FREE kan. 🙂 Astafirullah ! Insaf Ummi, please insaf!

Chef Ashar berpengalaman dalam bidang ini dah lama dan pernah berkerja dengan hotel-hotel terkenal di Malaysia termasuk hotel PARKROYAL, LEGEND, REGENT, WESTIN & MANDARIN ORIENTAL. Hebat kan? Dengan pengalaman luas yang beliau ada itu yang menjadikan air tangan dan idea dalam masakan chef best. Opss, superb best!

Jom layan menu pulak, makanan disediakan pelbagai jenis , lebih dari 100 jenis makanan.Yang bestnya, makanan disediakan ini fresh Boleh pilih dan masak. Bukan kita masak, pekerja hotel la masak! Bila dapat jer makanan panas-panas lagi dan kalau bahagian sandwich tu memang fresh sangat.

Antara makan yang disediakan untuk Hi-Tea adalah : Pasembor, DimSum, Mini Pizza(BEST!) Selain itu , siapa yang suka manis-manis ada juga disediakan Tapai Pulut, Bubur Cha-Cha, Dodol dan kuih-kuih Melayu.

 

     

VIVATEL

Semua makanan untuk Hi-Tea di Vivatel memang sedap. Daripada makanan berat, sehinggalah pencuci mulut. Special yang Ummi suka  ialah  Nasi Lemak Pandan Daun Pisang , Puyuh Berempah , Mee Rebus Urat Keting , Vietnamese Noodle Chicken Soup(1st time rasa yang best). Masakan disini disediakan oleh Chef Ashar yang banyak pengalaman. Tentunya beliau mahir bab citarasa orang Malaysia kan? Specialnya masakan sini ada khas untuk pengemar masakan Pantai Timur (budu pun ada!). Apa nak di katakan..ehhm…makan dengan lauk panas-panas, fuh bertambah selera. Hilang DIET , nak diet konon! Maaf la, baru ingat habis pantang ini nak kecikkan saiz, nampak gayanya kena pikir dulu la bila banyak sangat review bab makan ini, Pantang juga, pantang jumpa makanan best
;).

VIVATEL

Muka excited 200%, hadoiii sebab pa nak tau? Sebab rasa puas hati pun 200% dengan masakan disini.

Untuk sebarang pertanyaan :

Email : lilykhoo@vivatel.com.my

Website : www.vivatel.com.my

Address: Jalan Loke Yew, 55200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

BILA UMUR SESUAI SEKOLAH?

IMG_20160428_210124

Umur berapa sesuai untuk anak-anak mula sekolah? Along start masa umur 4 tahun. Angah ingatkan nak mula pada usia 3 tahun.  Angah lahir pada 3.2.2013.  Bulan April 2016 mula hantar ke kelas malam untuk kelas Bacalah Anakku. Dah 3 minggu berjaya di harungi, tetiba malam tadi tak nak masuk kelas… alahai nakk, awat pulak dah. Pujuk pun tak nak juga…berlalulah masa sejam tersebut. Pujuk dan terangkan sebab Angah kena pergi sekolah, macam faham. Jadi malam ini Angah janji nak masuk kelas macam biasa.Doakan yer. Parents kat sini anak umur berapa mula hantar ke kelas untuk belajar membaca? Boleh sharekan pengalaman?

BUKU TERBARU DATUK USTAZ KAZIM ELIAS

BUKU TERBARU DATUK USTAZ KAZIM ELIAS

26 April bertempat di Talent Lounge , Petaling Jaya diadakan majlis tandatangan MOU antara Suhan Publication dan Datuk Ustaz Kazim Elias. Alhamdulillah Ummi antara orang yang bertuah yang berada di majlis tersebut. Dalam majlis yang sera ringkas ini di lancarkan 2 buah buku penulisan YDH Datuk Ustaz Kazim Elias berjudul Suami Vs Isteri dan Murahnya Rezeki Isteri.

SINOPSIS SUAMI Vs ISTERI

Naskah buku ini boleh dijadikan sebagai pilihan pasangan yang baru ingin berumahtangga mahupun yang telah berumahtangga. Oleh sebab itu dilabelkan sebagai Pre dan Post Perkahwinan.  Ia mengajak pembaca memahami fitrah dan sifat semulajadi suami dan isteri, meliputi emosi , pemikiran dan tingkah laku. Perkongsia ini dapat menjadi garis panduan keterbatasan seorang isteri dan suami terhadap pasangan masing-masing. Bonus dalam buku ini ialah TIP untuk menarik hati suami dan pasangan masing-masing.

SINOPSIS – MURAHNYA REZEKI ISTERI

Soal rezeki dan nafkah sering menjadi sebutan dalam rumah tangga apabila keadaan tidak dalam keadaan baik. Ada masanya khilaf didalam memahami rezeki dan nafkah buat si istri menyebabkan rumah tangga keberantakkan. Buku ini akan membawa isteri lebih memahami  batas-batas dalam menuntut nafkah. Buku ini juga membawa para isteri untuk mendalami betapa pemurahnya Allah swt didalam soal pemberian rezeki dan kelebihan yang ada pada seorang isteri. Bonus : Amalan-amalan dan sikap muslimah yang mampu mengundang rezeki dan keberkatan dari Allah swt.

Bila berada dalam sesuatu majlis , rezeki bersilaturrahim dengan ramai orang. Antaranya, bersama penulis buku SURI PROFESIONAL – klik sini .

Rezeki juga dapat bekenalan dengan Puan Yasmin Bt Mastan Pengurus Pusat Pendidikan AL-Barakah. Sebuah sekolah tahfiz yang di naungi oleh YDH Datuk Ustaz Kazim Elias. (05-5260321 , 03-526 9700).

Majlis berakhir pada jam 1.30 tengahari. Alhamdulillah bersyukur apabila kita dapat hadir dalam satu-satu majlis, kerana disetiap majlis itu ada barakahnya. Dan percaya dan yakin bahawa tidak tergerak sesuatu kalau bukan dengan izin Allah swt. Maknanya, buat sesuatu jangan diharap pada balasan, cuba buat seikhlas hati dan kerana Allah swt.

Filem Redha Beri Kesedaran Kepada Masyarakat

Kesibukkan kerja dan anak-anak yang masih kecil bukan satu penghalang untuk kami suami isteri ber “dating” bersama . Tak kala usia perkahwinan memasuki usia 7 tahun, pelbagai rencah telah dilalui. Namun kasih sayang suami isteri masih utuh di lubuk hati. Ini yang diajarkan oleh YDH Datuk Ustaz Kazim dalam buku terbaru beliau  –

SUAMI ISTERI –“Perkahwinan bukanlah destinasi percintaan,sebaliknya merupakan sebuah bahtera yang perlu dikemudikan”

Jadi bagaimana utk mengemudi bahtera dengan sebaiknya? Wajib baca.

Jpeg

Filem Redha  kami pilih untuk ditonton bersama. Memang sesuai jika tengok suami isteri ini. Banyak pengejaran tentang anak Autism. Bukan salah siapa-siapa jika anak dilahirkan Autism tapi itu ketentuan Allah swt. Ibu bapa pelu REDHA kerana tidak terjadi sesuatu kalau bukan dengan izin ALLAH swt.

Bagi ibu bapa yang ada anak Autism, usah kauthir, sebab bukan anda sorang tapi ramai lagi kat luar sana. pengajaran dari filem ini juga menceritakan bagaimana seorang isteri rasa sunyi apabila memendam rasa dan menyelesaikan masalah anak Autism sendirian. Wahai suami kepada isteri yang ada anak Autism atau lain-alin kelainan upaya berilah sokongan bukan sahaja kepada isteri tapi kepada anak. Hargai orang yang kita sayang selagi mereka ada, suami kita, isteri kita dan anak-anak kita. Kawan-kawan juga adalah kekuatan. Terima kasih kepada sahabat-sahabat baik ummi juga. Bila menonton cerita Redha masa mereka kat pulau dengan rakan-rakan zaman universiti , Ummi sendiri rasa rindu. Penyampaian cerita yang baik. Manakala, masyarakat juga HARUS di sedarkan dengan ilmu AUTISM ini. Anak-anak istimewa ini merekaa hebat, cuma kita masyarakat perlu menyokong dan memberikan penghormatan kepada mereka juga. Hargailah setiap kejadian Allah swt.

Jpeg

Jpeg

Habis sahaja memonotn filem Redha , suami cakap apa tau ? “Kita kena hargai kekasih kita, bila dah pergi baru rasa kehilangannya”.. sebak okay(sobbsss..soobbss). Dan ayat last sekali dalam cerita Redha adalah : REDHA SETIAP KETENTUAN ALLAH SWT, DISEBALIK YANG DIUJI PASTI ADA KEBAIKKAN”. Fuh sentap sat, kadang kan kita ni manusia , pastilah diuji kan. Jadi , apapun kembalik kepada pencipta dan ucapkan Syukur.

Kami minum di Secret Recipe sebagai pengakhiran dating kami. Tea Time walaupun hanya secawan kopi dan sepotong kek dah cukup untuk mengucapkan terima kasih dan sayang antara kami. I love u SAYANG.

JUBAH LELAKI MODEN KELUARAN RIZQ DESIGN MEMUKAU MATA MEMANDANG

JUBAH LELAKI MODEN KELUARAN RIZQ DESIGN MEMUKAU MATA MEMANDANG

Assalamualaikum, sat jer kan pejam celik dah nak masuk Ramadhan pula. Lepas tu masa untuk meraikan kegembiraan bersama keluarga dan kemenangan berpuasa sebulan. Seperti tahun-tahun lepas semua orang pasti inginkan sesuatu kelainan dalam berbusana terutama di pagi raya kan. Kali ini Ummi nak share 1 butik ini iaitu  Butik Rizq Design yang terletak di Alam Avenue 2, Sek 16 Shah Alam. Design jubah lelaki  moden disini sangat menarik. Dan bagi remaja yang memang nakkan kelainan disinilah tempatnya. Sebab ada yang bagi respon kepada kami sebelum ini , Jubah Lelaki Moden tahun ini bertemakan IPMAN. Bestkan.
3

JUBAH LELAKI MODEN -RIZQ DESIGN

Boleh beli online , dan bagi tak nak lepaskan peluang menarik pada  30 April & 1 Mei 2016 dari jam  10 pagi – 8 malam di Alam Avenue 2, Seksyen 16 Shah Alam, pihak Rizq Design akan buat Open Day. Pasti banyak tawaran menarik ni.

Lagi satu, bagi mereka yang berminat untuk menjadi agen / dropship Jubah Lelaki Moden, dijemput datang ke butik untuk melihat dan merasai sendiri koleksi jubah dan kurta sempena Raya 2016. Kadar keuntungan yang menarik bagi agen, bermula dari 20% sehingga 50%. Wah boleh buat duit raya ini. Agen boleh mula membuat PRE-ORDER bermula 30 April 2016 dan stok dijangka tiba pada 1 Jun 2016.

2
4

5

Yang bestnya lagi tau, pihak Rizq Design nak buat  Collaboration Jubah Lelaki Moden dengan Hafidz Roshdi. Nak tahu kena pergi Open Day. Harga jualan bagi koleksi jubah & kurta moden bermula dari RM 109 sehingga RM 229. Terdapat 3 koleksi jubah dengan 10 pilihan warna setiap koleksi, dan 1 koleksi kurta moden dengan 10 pilihan warna. Okay dah tahu kan. Nak window shopping online boleh terjah online butik mereka  seperti dibawah :
Instagram : JUBAH LELAKI MODEN
Facebook  : JUBAH LELAKI MODEN
Jualan akan bermula pada 1 June 2016, jom ajak ramai-ramai pergi open day dan pada masa yang sama kita belikan untuk dipakai ketika terawikh dan juga untuk menyambut 1SYAWAL nanti.
Terima kasih.

SIMPANAN SSPN i PLUS DAN CARA MEMOHON

SIMPANAN SSPN i PLUS DAN CARA MEMOHON

Simpanan SSPN i Plus amatlah menguntungkan, kerana disebalik simpanan kita, ada juga penyelamat iaitu takaful. Selain itu banyak manfaat lain. Kali ini Ummi berikan cara memohon secara online dengan lebih mudah dan menjimatkan masa serta tenaga. Ikutan daripada posting Ummi sebelum ini : Manfaat SSPN i Plus

Ini adalah manfaat-manfaat lain :

  1. Murah giler – RM1 ja sehari untuk bermula menabung. Sebulan cukup RM30 terus bank in masuk dalam akaun SSPN-i Plus.
  2. Halal –SSPN-iPLUS adalah patut syariah dan pastinya halal kan. Tanpa kita perlu risau lagi , Insyaallah dengan Izin-nya SSPN-iPlus menjamin masa depan anak-anak kita.
  3. Disertakan dengan Takaful – Sambil kita menyimpan kita juga akan di cover insurans, yang mana ianya adalah berkuat kuasa serta merta. SSPN-i Plus tak perlu medical check up untuk melayakkan mendapat perlindungan insurans sehingga RM1 juta.
  4. Proses mudah – Senang ja nak buka akaun SSPN-i Plus melalui online sahaja. Tidak perlu ke kaunter, bayar tol, minyak dan paling menyedihkan jika di KL parking pun kena bayarkan 🙂
  5. Pengecualian Cukai – Cukai pun dapat pelepasan sebanyak RM12,000 daripada hasil pendapatan. Untung kan?
  6. Mudah dapat pinjaman – Siapa yang daftar SSPN-i Plus, serta merta layak untuk memohon pinjaman PTPTN.
  7. Dividen – Dividen sehingga 4.6% setahun. Masyaallah tinggi jika dibandingkan dengan bank comercial lain.
  8. Dan ianya juga terdapat perlindungan  Khairat Kematian. Alhamdullillah.

Disini ada maklumat untuk yang berminat : KLIK GAMBAR

Untungnya sebab SSPN-i Plus ini memberikan perlindungan serta merta. Jadi mana nak dapat kan jika kita bandingkan dengan lain-lain tempat untuk depositkan RM kita. SSPN-i Plus memberikan sangat banyak manfaat.

MasyaAllah , memang beruntung. DENGAN ADA AKAUN SSPN i Plus boleh memohon untuk PTPTN .

Atas kesedaran dan manfaat yang di berikan makanya ramai yang menyambil peluang untuk menabung dengan SSPN-i PLUS. Tak percaya? Jom tengok gambar-gambar di bawah :

SSPN I PLUS
Ramai yang mendaftar bagi mendapatkan kelepasan cukai RM12,000.00

Simpanan SSPN I PlusJpeg

So, apa yang dilihat tu pasti rasa nak tahu dan tak sabar nak mendaftar kan? Ummi sediakan cara mendaftar. Mudah jer, klik jer  sendiri dan buat secara online.

PERSEDIAAN SEBELUM MENDAFTAR ONLINE  SIMPANAN SSPN i PLUS :

Kad pengenalan pendeposit dan anak-anak:

Disini kad pengenalan ibu dan ayah perlu untuk rekod. Dan kad pengenalan anak-anak adalah penerima manfaat daripada SSPN-i PLUS ini. Mudah sangat bila ada kad pengenalan , boleh semak dan rujuk dengan betul semasa proses nak isi.

MAYBANK2u :

Lebih mudah jika ada Maybank2u. Bank lain adalah Hong Leong Bank..opss sorry Ummi tak famili guna Hong Leong Bank. Maybank2u untuk kita terus buat bayaran selepas pengisian maklumat pada step 1 dan 2. Disini untuk mendaftar : SSPN-i Plus 

LINE TELEFON  :

Line telefon bukan nak guna untuk telefon sesiapa, tapi penting untuk dapatkan TAG NUMBER semasa tansaksi MAYBANK2u

EMAIL :

Email sangat penting untuk pihak SSPN-iPLUS send details pembayaran setelah bayaran berjaya di lakukan. So bagilah alamat email yang betul semasa proses pengisian maklumat.

Mudah kan..bila semua 3 perkara diatas ada dan mudah lah untuk pendaftaran dilakukan di mana-mana sahaja dengan agen SSPN-iPlus. Bila perkara mudah sebegini masih dianggap remeh, isunya bulan anak-anak tetapi pilihan samada nak atau tak nak sahaja.

Okay..nanti entry lain Ummi cerita bagaimana nak cipta duit dengan SSPN- i Plus.


LINK BERKAITAN :

Cabutan Wow! SSPN-i Plus

http://umminani.com/2016/04/ptptn-bukan-pemberi-dan-pemungut-hutang-semata-mata-ptptn-juga-mengajar-kita-erti-simpanan-untuk-masa-depan-dengan-sspn-iplus/

http://umminani.com/2016/04/sspn-i-plus-kelebihan-dan-cara-memohon/

HITEA DI PULLMAN HOTEL BANGSAR KL BERTARAF 5 BINTANG

HITEA DI PULLMAN HOTEL BANGSAR,KL BERTARAF 5 BINTANG

Hari Ahad lepas 24 April 2016, kami sahabat blogger Kelab Ben Ashaari dijemput untuk sama-sama dalam Program Gegar Siber SSPN-iPlus, PTPTN. Bertempat di Hotel Pullman Bangsar, Kuala Lumpur lebih kurang 30 orang blogger di jemput untuk bersama mereka. Ceritanya disini – SSPN-iPLUS Pelaburan Dan Simpanan Terbaik 2016. (Klik Sini)

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Kami disajikan dengan pelbagai makanan citarasa mewah. Alhamdulillah sedapnya, daripada makanan tringan sehinggalah makanan yang agak berat yang dapat memenuhi perut. Mee gorang  rupanya simple sahaja, namun rasanya TOP !!. Mee dimakan pula dengan Salmon dan lain-lain side dishes memang rasa nakkk tambah jer. Dan setiap satu makanan ada rasa yang berlainan, sedap dan Best !!

Jpeg
MINI PIZZA MARGHERITA – Nampak simple tapi  sedap sangat dijamah diwaktu petang semasa hitea macam ini. Di gabungkan pula dengan karipap sayur yang rangup. Uisshhh bak kata orang pelengkap tea time lah.

Jpeg

Petang-petang macam ini bila dah makan makanan berat, nak pula makanan manis. Tambahan dalam keadaan sejuk dan nyaman di Studio5 ini. Puding ROTI paling best kottt yang pernah rasa, ada pisang ada roti high class okay! Dan cream nya amatlah menyelerakan. Huiii rasa cair dalam mulutt (Pssstt : Nak diet tak jadi, sebab sedap sangat, puding roti ini tambah 2x).

Jpeg

Jpeg

Jpeg

Dah layan makanan best-best ni kan. Sekali sekala propose pada boss masing-masing untuk buat majlis hitea disini. Harga berpatutan dan yang utama makanan nya sedappp. Hahahah nama pun nak makan kan.. dan AMARAN!!! Mai makan disini , PLEASE jangan nak DIET..hahahahaha , hancur DIET!!

Info lanjut :

Facebook :Pullman KualaLumpur Bangsar

Website :http://www.pullmanhotels.com

Alamat : No Tower 3 59200, 1, Jalan Taman Pantai, Taman Bukit Pantai, 59100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

PTPTN tawar SSPN i Plus untuk didik ibu bapa menyimpan demi anak

Ahad lepas dapat jemputan untuk Hi-Tea dengan PTPTN. Dulu punya la takut PTPTN ni, sebab apa hehehe masih ada hutang. Bayar okay, Cuma masih berbaki. Bila PTPTN dan jemput tu pergi lah juga mesti ada hikmahnya. Bila sampai sahaja di Pullman Bangsar, kami dibawa ke tingkat 3 Studio 5. Wah selesa sangat dan best rupanya Pullman Hotel ni. Sangat sesuai untuk diadakan sebarang majlis. Nanti next entry kita cerita tentang  Pullman Hotel – Hitea Pakej Okay.

WARGA PTPTN

Kembali kepada SSPN-iPlus, banyak sangat faedah nya. Setelah mendengar satu-persatu taklimat yang diberikan, rasa ruginya tak tahu daripada awal. Dulu ada SSPN-i, tapi SSPN-iPlus ini lagi banyak faedah.  Dan simpanan bulanan boleh bermula dengan RM30.00 sahaja. Huuuh, rasa ruginya kalua tak ambik, sedangkan makan fast food setiap bulan lepas jerk an. Eh, sehari RM1.00 jerrrr, rugi-rugi kalua melepas untuk sertai SSPN-iPlus ini. Lepas dengar jer taklimat, (dah wassap suami dah kelebihan-kelebihan SSPN-iPlus ini sambil dengar taklimat sebenarnya), terus mendaftar untuk Mustaqim, Muhaimin, Maisarah dan Mudzakkir. RM50.00 sebulan amat jimat.

Okay kenapa SSPN-iPlus ini hebat sangat. Dari tadi duk cerita kan. Eh japp ,mesti ada suara-suara “Eleh..Ummi tu nak promote jer tuu!!”, “Hello, kalau tak bagus kita pun tak share tau, kita bagitahu yang mana baik okay!” saja jer kut dah penat nak baca, buat lawak sikit. (Cer Senyum 🙂 )

Ini kelebihan SSPN-iPLUS :

Slide1

Slide2

Dapat pelepasan cukai itu yang menarik minat sebenarnya, berbanding dengan Akaun Simpanan biasa , Akaun Pelaburan, Unit Amanah, dan Takaful Keluarga TIDAK  memberikan pelepasan cukai. Jadi nampakkan SSPN-iPlus ini bagus.

Slide3

Slide5

Jadi kita dalam golongan ibu bapa Warganegara yang layak untuk buka akaun SSPN-iPLUS kan? Jangan lepaskan peluang sebab sebelum 31Mei 2016, ada tawaran menarik iaitu dengan simpanan serendah RM50, kita semua layak menangi hadiah untuk cabutan keempat nanti. Bagi yang buka akaun sebelum 31 Mei akan dapat PERCUMA 1 bulan potongan.

Slide6

7

Tiada had masa atau tempoh matang. Untuk kematian akibat kemalangan , PERLINDUNGAN SERTA MERTA. Untungkan? Katakan “YA!”  🙂 . Buatlah pilihan terbaik, Ummi dengan suami dah buatkan untuk 3 putera dan 1 puteri kami.

Alhamdulillah selama ini mencari , kini berjumpa sudah. “Apa juga niat kita kearah kebaikkan , pasti Allah swt lorongkan. Dan sentiasa bersangka baik dengan Allah swt, kerana setiap idea dan datangkan sesuatu adalah dengan Izin-Nya, bukan sia-sia dan tiba-tiba.”

Disini ada maklumat untuk yang berminat :

Website : PTPTN – SSPN-iPLUS

728x90