Month: November 2012

Seisi keluarga DEMAM

Smlm 26hb nov.. Anak pula demam panas yg amat sgt… Suami demam .anak demam..anak la yg kecianungkin jangkitan dari ummi dgn abah agaknya.. Last friday ummi yg pergi klinik ambik ubat..hingga hari ini dok sakit kepala lagi… Hari ni isnin dah…sat je masa berlalu. Mr suami dgn anak p klinik ambik ubat. Semoga semua cepat sembuh.mak dan ayah alhdulillah dah selamat sampai kg. Mesti happy sgt2. Mungkin di kl wpun dekat dgn anak2 dan cucu2..tapi cara hdup kat kampung membuatkan mak dan ayah lebih selesa. Okayla .nnt ada masa boleh celoteh lagi. Wassalam
Published with Blogger-droid v2.0.9

2nd day di Hospital Serdang

menjamah makanan tghari
2nd day di kecemasan hospital serdang… Ayah dah agak baik..cuma x pindah wad lagi..sbb. .kekangan katil d wad 7c. Ok juga di sini Dr dekat n tempat parking dan lokasi xjauh nk jalan.. Senang juga la.. 
 Tghari dah bg ayah makan dan bantu buang air besaq..1st time experience..tapi alhamdulillah x kekok.sama mcm jaga baby..pandai jaga baby kalau buang air..sama juga cara kalau bntu org tua.
 Hari ini Dr yg merawat nama Dr farahliana..muda lagi. .born 1986..(kalau ummi blajaq rajin2 dah jadi dr kan.rezeki). Dos ubat yang nk cepatkan tekanan darah dari 5.0 smlm dah dikurangkan kpd 2.0..so..kalau xpandai hal medic pon…faham kan..makna dah okay la sikit.

 Makan tghari pon dah okay..belikan nasi dan gulai ikan bawal…yg makanan hospital..ummi yg mkn..baik mkn dr membazir kan.. Tgh tunggu kalau ada apa2 update dr doktor lagi. Sambil tu kita sama2 doakan ayah sht walafiat. Amin
Published with Blogger-droid v2.0.9

ayah – hospital serdang

1 muharram ayah kena masuk wad. Puncanya adalah demam. Mula2 mak yg demam ngn muntah2..dah tu bawa pergi hosp. Serdang. Skrg mak dah discharge..ayah kena tahan wad..dr jam 900am hingga dah.masuk 16hb nov 0020am..ni pun x masuk wad lg..dok di zon kecemasan zon kritikal lagi.. 
 Bagai2 dugaan..aduh…payah pujuk org tua ni. Kerenah x sama mcm org muda.. Sebb xmau pakai oksigen yg paling high sebab ketat dan x selesa x nak dok hosp. Bila dah rujuk pakar..pakar sarankan pakai yg biasa je..so dah okay..mau juga la stay di wad..alhamdulillah.. 
Senang hati kami anak2 ni.. Kalau x, risiko juga ni.sapa nk tanggung.. Ada dr lelaki boleh ckp yg kalau x pakai gas yg besaq tu boleh sebabkan ayah collapes dan 50/50…boleh dia ckp depan patient mcm tu…at least ckp la dkt anak2 dah la..
 Bila dah pakar mai tnya…semuanya okay..alhamdulillah..tekanan darah dan oksigen berfungsi dgn elok balik…xdak masalah pon.. Apa pon sama2 kita doakan ayah selamat.insyaallah. 
 Amin.
Published with Blogger-droid v2.0.9

1)preparation for 3rd wedding anniversary

Ini set baju kurung ummi..wah biru gitu kan…heheheh xsabar nak pakai..
sebelum tu kena hantar p kedai jahit dulu…

Ini pila set baju melayu utk mr suami…wah x tahan tgk sampin  lawa.
bestnya…bergaya ala2 melayu nanti..
Assalamualaikum… Tahun ni kami bakal menyambut anniversary perkahwinan yg ke3..sekejap je kan masa berlalu.. For this year ummi dgn mr suami merancang nak bersanding lagi..hahahah xada la..nk buat majlis kesyukuran je sikit2. Tujuan? Sebab atas doa keluarga dan sahabat handai maka kami sentiasa murah rezeki dan bahagia selalu. This time nk bertemakan “melayu”.. Ala2 simple je..pengantin melayu..heheee dpt bayangkan mcm sweet je kan..heheh Tema? Kalau masa kahwin dulu hijau…kali ni kami nk bertemakan warna biru… “sang saka biru” la katakan.. Tapi x ada la pakai baju kerja.. Harap warna biru sentiasa beri ketenangan kepada kami sekeluarga..Amin preparation lain apa yg perlu ye..? Kena pikirkan..wah excited gitu… Rezeki yg ada kalau kongsi bersama sedara mara tentunya akan lebih beranak kan..insyaallah.. Okay nanti ummi update lagi apa lagi preparation lain k.. Byee..byee
Published with Blogger-droid v2.0.9

warkah terakhir

Semalam 10.11.2012…tido agak lambat. Itu x kiaah…yg menariknya…hampir pagi ummi mimpi menerima warkah terakhir dr arwah kawan baik yg baru meninggal pada 30.10.12. .

Dalam warkah tu ummi nmpk panjang sgt pesanan arwah. Xsempat nk hbs baca..

Yg ingt. . Su pesan semasa baca warkah tu jgn menangis dan su juga ckp sebelum su ‘pergi’ su ingt kawan2 yg rapat dgn dia..

Ummi terbangun dan terus menangis..sgt berharap yg warkah terakhir tu muncul lg mlm ni..nk juga hbskan pesanan arwah yg pnjng berjela tu…

Agaknya apa yg su nk pesan kan…
Semoga rohnya aman dan mendapat redha Allah s.w.t..amin.

Arwah meninggal dunia setelah sakit hmpir 6 bln.kali terakhir jumpa arwah masa final exam bln 3/4 mcm tu…

Semasa arwah sht. .dia la yg tlg carikan rumah sewa utk kami sekeluarga. Rindu sgt dgn arwah.. Arwah juga la teman sepanjang pengajian di usm. Rindu teramat kepada arwah…susah senang kami sama2..ssh ml dptkan teman mcm arwah..

Ummi dan keluarga harap sgt su tenang dan wan dan dyia sht. Kami rindu dgn keluarga arwah..

Semoga arwah berada dlm keadaan yg dirahmati…al-fatihah..

Amin..

Published with Blogger-droid v2.0.9